Aplikacija za daljinsko očitavanje kartice za digitalni tahograf

Tahografska kartica je nosač podataka koja se koristi u digitalnom tahografu i koja omogućava identifikaciju vlasnika kartice, kao i preuzimanje i čuvanje podataka.

Ideja za kreiranje aplikacije proistekla je iz višegodišnjeg rada AMSS Centra za motorna vozila u oblasti saobraćaja tokom koga se konstantno prati transportna privreda i svi njeni činioci i ujedno traže najbolja moguća rešenja za sve segmente njihovog rada.

Kako je profesionalni vozač jedan od najvažnijih činilaca transportne mašinerije Taho Kart AMSS CMV je jedna od aplikacija za mobilni telefon sa Android operativnim sistemom, koja se može pronaći na play prodavnici, a koja je od strane tima inženjera kreirana sa idejom da mu olakša život. Namenjena je kako pravnim licima tako i pojedinicima.

Taho Kart AMSS CMV daje mogućnost profesionalnim vozačima da sada izbegnu konstantno nerviranje gde i kada će očitati svoju taho karticu, jer putem svog mobilnog telefona sada mogu da prate zakonske obaveze i svoju karticu za digitalni tahograf (DT) očitaju na vreme.

Profesionalni vozači koji koriste karticu za DT moraju očitavati u intervalima od najviše 28 dana, što podrazumeva i očitavanje kada se ona i ne koristi. Ova aplikacija omogućila je vozaču da ima podsetnik, odnosno obaveštenje 21-og dana, u kome ga podseća kada je vreme da očita karticu.

Sve do pojave jedne ovakve aplikacije, rukovodioci voznih parkova morali su, uz već zahtevno planiranje  ture i rada svog vozača, da se bave i planiranjem kada i gde će profesionalni vozač, na osnovu perioda očitavanja kartice očitati svoju karticu. Preuzimanjem ove aplikacije, sebi su svi eleminisali jednu brigu, jer su omogućili da vozači koji su na drumu, kod kuće, na fudbalskoj utakmici, jednom rečju mogu biti bilo gde, pravovremeno bez dodatne nervoze sami očitaju karticu.

Preuzimanje i upotreba aplikacije Taho Kart AMSS CMV

Prvi korak je preuzeti aplikaciju sa Google Play-a i instalirati je, tačan naziv aplikacije je Taho Kart AMSS CMV. Nakon instalacije aplikacije, potrebno je da se budući korisnik obrati predstavniku AMSS CMV na broj telefona 065/987 19 79, kako bi mu se dodelio KOD korisnika koji mu je potreban da se u tri koraka registruje u samoj aplikaciji.

Odmah po registraciji korisnik može započeti njeno korišćenje, odnosno jednostavnim klikom preuzimaju se podaci sa kartice koji uz internet konekciju odmah postaju dostupni operateru AMSS CMV na dalju obradu.

U zavisnosti od izbora nivoa usluge, profesionalni vozač može na svoju mail adresu dobiti sledeće:

  • .DDD fajl (osnovni nivo usluge);
  • Osnovni nivo uz Evidenciju o radnom vremenu vozača za period od 28 dana (dodatni nivo usluge);
  • Dodatni nivo usluge uz izveštaj o prekršajima učinjenim u periodu od 28 dana i tabelom aktivnosti vozača za posmatrani period (premium nivo usluge).

Premium nivo usluge zadovoljiće zakonske obaveze ali će isto tako omogućiti vozaču da dodatno proveri svoj rad tj. da se uveri da li je u posmatranom periodu načinio neki od 12 prekršaja definisanih AETR sporazumom. Profesionalnim vozačima koji se prvi put susreću sa radom na DT, aplikacija je od velike koristi jer im omogućava svakodnevno praćenje rada, očitavanjem kartice, a sa druge strane rukovodiocima transporta uvid u poštovanje Zakona o radnom vremenu posade vozila i upotrebe tahografa.

Dodatni uređaj (veličine USB memorije) koji se preko ulaza za punjač povezuje sa mobilnim telefonom omogućava komunikaciju mobilnog telefona i taho kartice vozača.

Dodatni uređaj dodeljuju operateri AMSS CMV prilikom kreiranje profila profesionalnog vozača ili pravnog lica. Takođe, aplikacija se može koristiti i bez uređaja uz dolazak u neki od Centara za obuku profesionalnih vozača AMSS CMV koji su poseduju neophodnu opremu.
Lokacije za očitavanje su sledeće:

⦁ Subotica – Lošinjska 14

⦁ Kikinda – Miloša Velikog 24

⦁ Šabac – Pocerska 88a

⦁ Beograd – Železnička 89v

⦁ Čačak – Bulevar Tanaska Rajića 3

⦁ Paraćin – Knjaza Miloša 2g

Kada je telefon povezan na internet, očitavanje kartice traje najviše 10s i omogućava vozaču da očita karticu i kada je van zemlje.

Bez odlaska u taho servis ili firmu, očitaj karticu gde god i kad god!
Sama aplikacija se besplatno može preuzeti sa play prodavnice.

Brzo i lako, pitaj me kako!
Sve informacije na: 065/987 19 79

Skenirajte QR kod kako biste preuzeli aplikaciju!