Nova tema periodične obuke

AMSS CMV, Sektor za stručno usavršavanje, razvoj i bezbednost saobraćaja, svojim polaznicima pruža mogućnost da slušaju četvrtu temu u procesu ispunjavanja uslova za obnavljanje kvalifikacione kartice.

U svim našim Centrima za obuku profesionalnih vozača, polaznici se mogu prijaviti za seminar na temu “Aktuelni propisi iz oblasti transporta tereta i putnika”.

Svaki profesionalni vozač koji želi da obnovi kvalifikacionu karticu, nakon 5 godina Zakonom je obavezan da stekne periodični CPC. Petogodišnji period važenja kvalifikacione kartice počinje od momenta izdavanja kvalifikacione kartice profesionalnog vozača, odnosno datuma naznačenog na kartici.

U toku tih 5 godina profesionalni vozač je u obavezi da pohađa 5 različitih seminara, a na ovaj način profesionalni vozač stiče periodični CPC koji izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja I mogućnost da obnovi svoju CPC karticu.

Saobraćajni prekršaji su slučajni događaji koji najčešće nastaju kao posledica nepoštovanja saobraćajnih propisa učesnika u saobraćaju i predstavljaju ozbiljan problem u sistemu bezbednosti saobraćaja. Polaznici će tokom predavanja biti upoznati sa načinom kontrole vozača i propisima na osnovu kojih se ta kontrola vrši, kao i njihovim odredbama.

Takođe, govori se o podeli vozila prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, obaveznoj pratećoj opremi, načinu na koji teret utiče na kretanje vozila, aktivnostima koje profesionalni vozač obavlja tokom kompletnog procesa prevoza i obavezama koje se tiču održavanja vozila i osiguranju u transportu.

Kao jednu od najvažnijih celina u ovom predavanju, izdvajamo oblast o odgovornostima i ponašanju profesionalnih vozača u toku upravljanja vozilom, kao i predviđene sankcije, odnosno kazne, za kršenje istih. Naši profesionalci će se upoznati sa najaktuelnijim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i ostalih pravilnika koji prate oblast drumskog saobraćaja i transporta.

Naši predavači su spremni da svojim znanjem I praktičnim iskustvom, ovu temu što više približe našim polaznicima, s obzirom na njen značaj za sam trasport robe i putnika ali I bezbednost profesionalnih vozača i svih učesnika u saobraćaju.

Za informacije o slobodnim terminima i prijavljivanje na predavanje, pozovite naš call centar na 0117987000 ili na 0659871111.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook stranicu

Instagram profil