U akciji pojačane kontrole vozača autobusa otkriven 3.591 prekršaj

Tokom protekle sedmice, saobraćajna policija sprovela je akciju pojačane kontrole vozača autobusa u unutrašnjem I međunarodnom saobraćaju.

Pripadnici saobraćajne policije su tokom akcije pojačane kontrole vozača autobusa otkrili 3.591 prekršaj, od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenje vremena upravljanja vozilom i drugih prekršaja vezanih za tahografe.

„Tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole autobusa, koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa kojima se vrši organizovani prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu, saobraćajna policija kontrolisala je 4.189 autobusa, a otkriven je ukupno 3.591 prekršaj. “ , navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najveći broj sankcionisanih vozača autobusa, njih 1493, sankcionisano je zbog prekršaja koji se tiču vremena upravljanja i tahografa, 636 zbog prekršaja u vezi sa dokumentacijom vozača i autobusa, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisan 381 vozač.

“Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija otkrila je više slučajeva drastičnog kršenja propisa od strane vozača autobusa.” , MUP

AMSS CMV Centar za obuku profesionalnih vozača apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju saobraćajne propise, da voze odmorni i dosledno se pridržavaju obaveznog odmora i dužine vremena u okviru koga mogu da voze. Pre svega vodeći računa o svojoj bezbednosti, a isto tako I svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Kako u našim Centrima za obuku u okviru periodičnih obuka za sticanje I produžetak CPC sertifikata se bavimo upravo ovom problematikom, Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima I dokumentima u transportu robe I putnika, pozivamo sve profesionalne vozače da uzmu učešće u obukama u našim Centrima gde će im naši predavači svojim izuzetnim poznavanjem problema I velikim praktičnim iskustvom pomoći da prevaziđu sve poteškoće, a ujedno I steknu neophodni uslov za produžetak CPC sertifikata.

U našim Centrima za obuku, takođe možete zakazati obuku za rukovanje tahografom I poznavanje Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Za sve informacije o obukama I dostupnim terminima kontaktirajte naš call centar na brojeve telefona 011 7 987 000 I 065 987 11 11, a naši zaposleni će Vam dati detaljne informacije koje su Vam potrebne.