Koliko su važni vozači kamiona?

Ako želite da na jednostavan način razumete koliko su vozači kamiona važni, samo pokušajte da zamislite šta bi se desilo da nema vozača kamiona na svetu. Uticaj bi mogao biti neposredniji i širi nego što mislite.

Vozači kamiona su jedan od najvažnijih poslova. AMSS CMV ceni posvećenost naših vozača transportnoj industriji i razume koliko je ključno da naši kamioni voze svakodnevno.

Sve vreme vidimo kamione na našim autoputevima, ali malo nas zaista povezuje kako oni utiču na naš svakodnevni život. Ako ste radili u maloprodaji, onda možda znate koliko je potrebno istovariti kamion dva ili tri puta nedeljno. Ako ne, onda verovatno idete u prodavnicu, zgrabite ono što vam treba i nikada ne razmišljate o tome kako su mleko, jaja, sir ili luk dospeli na policu.

Mnogi ljudi van industrije kamiona ne razmišljaju o tome odakle dolazi sva njihova roba i ozbiljnoj situaciji koja bi nastala zbog prestanka rada kamiona. U ovom kratkom tekstu ćemo napisati šta bi se dogodilo, ako bi se kamioni zaustavili.

Svet bez vozača kamiona nije lep svet — nije čak ni svet pogodan za život.

Većina maloprodajnih objekata i namirnica rade po principu tačno na vreme, što znači da čekaju da nivoi zaliha skoro nestanu pre nego što ponovo naruče. Bez vozača kamiona, prodavnicama prehrambenih proizvoda i maloprodajama uskoro bi ponestalo zaliha. Nestašica hrane bi odjednom postala realnost. Voda za piće bi bila deficitarna u regionima gde se hemikalije potrebne za prečišćavanje vode dostavljaju kamionima.

Zdravstveni uslovi bi bili drastično pogođeni. Medicinske zalihe bi brzo nestale jer je većina bolnica prešla na sistem isporuke tačno na vreme, čekajući da potroše osnovne stvari pre nego što naruči još. Veliki broj apoteka dnevno prima robu i lekove putem dostave kamiona. Ako bi se prekinula transportna mreža, bolnice, klinike i sve zdravstvene ustanove bi uskoro ostale bez lekova i zaliha.

 

Uticaj na životnu sredinu takođe može biti prilično razoran. Zamislite samo koiku količinu smeća u vašoj okolini bi ste zatekli kada ne bi bila odneta jedan ili dva dana?!

Kamioni i vozači kamiona igraju ulogu u našim najvažnijim svakodnevnim zadacima, od slanja naše hrane do iznošenja smeća.

Za 2-3 dana uslovi bi još više eskalirali. Ako bi kamioni bili zaustavljeni na nekoliko dana: benzinske stanice bi potpuno ostale bez goriva, bankomati bi ostali bez gotovine, a banke ne bi mogle da obrađuju transakcije, nestale bi zalihe osnovne hrane i vode, a smeće bi počelo da se gomila u urbanim sredinama i prigradskim područjima.

Do 4. nedelje zaustavljanja kamiona, zalihe čiste vode u zemlji bi bile potpuno iscrpljene. Kamioni nisu potrebni samo za isporuku paketa kao što mnogi misle, već su zaista neophodni za život na način na koji živimo danas.

Uvek zapamtite da zahvalite svojim vozačima kamiona, jer je to težak I jedan od najvažnijih poslova!

AMSS CMV Centar za stručno usavršavanje i razvoj posebnu zahvalnost pruža vozačima koji su deo našeg sistema i koji zajedno sa nama podižu nivo svog znanja i ugled cele profesije!

.