U akciji pojačane kontrole brzine kretanja vozila otkriveno 17.700 prekršaja

U Martu mesecu, saobraćajna policija sprovela je akciju pojačane kontrole brzine kretanja motornih vozila na teritoriji Republike Srbije.

Akcija je deo velike međunarodne aktivnosti koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). R O A D P O L je mreža evropskih saobraćajnih policijskih snaga.

Pripadnici saobraćajne policije su tokom akcije pojačane kontrole brzine kretanja kontrolisali ukupno 20000 vozila, a zabeležili čak 17,700 prekršaja!

„Pripadnici Uprave saobraćajne policije do 27. marta 2022. Sprovodili su akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, a sprovodi se u trideset evropskih zemalјa koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL. “, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od 20.000, 17.700 je bilo u prekršaju, od toga 14.700 je prekoračilo brzinu, a 1.600 vozača je prekoračilo brzinu u blizini pešačkog prelaza“,navode u ministarstvu unutrašnjih poslova.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javlјala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Takođe, tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca 2021. godine.

Prostim poređenjem podataka iz prošle I ove godine, primećujemo da je broj prekršaja u porastu.

AMSS CMV Centar za obuku profesionalnih vozača apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise, prilagode brzinu I ponašaju se u skladu sa Zakonom o bezbednosti u saobraćaju na putevima u Republici Srbiji. Pre svega vodeći računa o svojoj bezbednosti, a samim tim I svih ostalih učesnika u saobraćaju.