Obuka za terensku vožnju – van savremenih puteva

Mogućnosti terenskih vozila i njihova prohodnost zavise podjednako od tehničkih sposobnosti vozila i sposobnosti i znanja vozača. Nepravilna eksploatacija vozila u terenskim uslovima dovodi do čestih kvarova, što dovodi do većih troškova popravke i smanjenja prihoda zbog nemogućnosti korišćenja vozila. Unapređenjem znanja i veština vozača pruža se mogućnost za bolje iskorišćenje tehničkih osobina vozila, uz očuvanje vozila i bezbednosti vozača i putnika.

Obuka za Terensku vožnju – van savremenih puteva namenjena je vozačima pravih terenskih i SUV vozila u terenskim uslovima, van asfalta. Program i sadržaj ove obuke prilagođen je pojedincima koji žele da ovladaju veštinama vožnje terenskih vozila na nepristupačnim terenima.

Obuka je prilagođena i potrebama kompanija koje u okviru svojih poslova koriste terenska vozila na teško prohodnim i nepristupačnim terenima. Cilj obuke je da vozače osposobi da u svim uslovima vanterenske vožnje znaju da procene realne mogućnosti vozila i maksimalno ih iskoriste,  bez narušavanja bezbednosti vozača i putnika.

Obuka za Terensku vožnju – van savremenih puteva podrazumeva uvodni teorijski deo na kojem se predstavlja koncept i svi elementi koji će biti savlađivani i praktičnu obuku na poligonu. Teorijski deo obuke razmatra tehničke karakteristike vozila, konkretne marke i tipa, kao i dodatnu opremu koja se koristi pri vožnji u ovim uslovima.

Obuka se vrši na poligonu sa preprekama koji simuliraju uslove na ruralnom putu. Elementi obuke su: vožnja pod ekstremnim nagibima, vožnja u blatu, kroz vodu, po ekstremno neravnom terenu, izvlačenje vozila iz zaglavljivanja, upotreba pogona na 4 točka i dr. Svaki polaznik ove obuke prolazi definisane zadatke na poligonu u bezbednim uslovima uz prisustvo instruktora. Instruktor sa polaznikom analizira konkretne situacije i reakcije vozača, ukazuje mu na ono što treba da unapredi i daje mu smernice. Polaznik obuke prolazi samostalno kroz zadate elemente poligona uz nadzor instruktora. Na početku kao i na kraju obuke, polaznik rešava ulazni/izlazni test.

Prema zahtevu klijenta ova obuka može biti prilagođena potrebama grupe i organizovana kao tim bilding za kompanije. Obuku u tom slučaju prati i pojačani segment o bezbednosti u saobraćaju i niz zanimljivih vežbi. Obuka se organizuje u okolini Kraljeva, uz organizovan smeštaj u SPA centru.

Zato AMSS – CMV organizuje obuku za pravilnu eksploataciju terenskih vozila u putnim i vanputnim uslovima, kao i na terenskim stazama.

Program obuke za TERENSKU VOŽNJU – VAN SAVREMENIH PUTEVA može se pohađati u Centru AMSS CMV u Beogradu, Vojvođanska 383 i tel: 065/987 89 02.

Prijavu za obuke za TERENSKU VOŽNJU – VAN SAVREMENIH PUTEVA možete izvršiti:

    Popunjavanjem online prijave (ovde),

    pozivom na broj 065/987 89 02 ili

    ili zahteva (ovde), mejla na centar.za.strucno.usavrsavanje@cmv.rs