Obuka za Bezbednu vožnju

Obuka za bezbednu vožnju namenjena je svim vozačima koji žele da unaprede veštine upravljanja vozilom i steknu nova znanja kako bi bili bezbedniji učesnici u saobraćaju. Koncept obuke se prilagođava se specifičnoj kategoriji vozača, vozačima početnicima odnosno iskusnim vozačima, vozačima lakih teretnih vozila i sl.

Ova obuka podrazumeva uvodni teorijski deo na kojem se predstavlja koncept, mogućnosti i cilj bezbedne  vožnje. U ovom delu polaznici treba da prepoznaju pojedinosti u svom stilu vožnje koji koje treba da unaprede kako bi bili bezbedniji. Na teorijskoj obuci predstavljaju se modeli bezbedne vožnje i vežbe koje će se realizovati na praktičnim obukama.

Svaki polaznik ove obuke prolazi definisane zadatke na poligonu u bezbednim uslovima uz prisustvo instruktora. Instruktor sa polaznikom analizira konkretne situacije i reakcije vozača, ukazuje mu na ono što treba da unapredi i daje mu smernice kako to da učini. Polaznik obuke prolazi samostalno kroz zadate elemente poligona uz nadzor instruktora.

Na početku kao i na kraju obuke, polaznik rešava ulazni/izlazni test. Tokom obuke polaznik upravlja vozilom i analizira specifične reakcije i situacije kroz primenu elemenata bezbedne vožnje.

Obuka za bezbednu vožnju često se realizuje u kompletu sa testiranjem psihomotoričkih osobina na simulatoru, test stanici. Na ovnovu rezultata ovih testova, pored brzina reakcije i motoričkih funkcija, utvrđuju se i sklonosti koje polaznik ima prema agresivnom ponašanju u saobraćaju.

Obuka se realizuje na posebno opremljenim poligonima u grupama veličine od 8 do 30 polaznika.

Nakon svake obuke AMSS CMV polaznicima izdaje Sertifikat o pohađanju obuke kojim se dokazuje da je polaznik u punom obimu i sadržaju pohađao obuku.

Program obuke za DEFANZIVNU – BEZBEDNU VOŽNJU može se pohađati u Centru AMSS CMV u Beogradu, Vojvođanska 383 i tel: 065/987 89 02.

Prijavu za obuke za BEZBEDNU VOŽNJU možete izvršiti:

    Popunjavanjem online prijave (ovde),

    pozivom na broj 065/987 89 02 ili

    ili zahteva (ovde), mejla na centar.za.strucno.usavrsavanje@cmv.rs