Obuka za Eko vožnju

Obuka za Eko vožnju namenjena je vozačima vozila B kategorije koji poseduju iskustvo u upravljanju vozilom, koji imaju formiran svoj stil vožnje, a koji žele da unaprede svoje vozačke sposobnosti.

Obuka za eko vožnju obuhvata elemente vožnje kojima se utiče na smanjenje potrošnje goriva, troškova održavanja vozila (manje trošenje pneumatika, kočionih sistema, sl.), što značajno doprinosi smanjenju finansijskih troškova eksploatacije vozila.

Ova obuka je namenjena vozačima pojedinačnih vozila, ali i kompanijskim vozačima u firmama koje poseduju veliku flotu vozila. Primenom koncepta eko vožnje i korekcijom stila vožnje prema načelima eko vožnje moguće je ostvarenje značajnih ušteda pri eksploataciji vozila, kako u količini goriva, tako i u amortizaciji vozila.

Obuka za eko vožnju se sastoji iz uvodnog teorijskog dela na kojem se predstavlja koncept, mogućnosti i cilj eko vožnje, nakon čega sledi praktičan deo obuke. Svaki polaznik ove obuke prolazi definisane rute uz prisustvo instruktora. Instruktor sa polaznikom analizira stil vožnje vozača ukazuje mu na ono što treba da unapredi i daje mu smernice. Polaznik obuke ponovo  sa instruktorom prolazi definisanu rutu i primenjuje sugestije instruktora, instruktor je prisutan i nadgleda.

Na početku kao i na kraju obuke, polaznik rešava ulazni/izlazni test. Obuka se realizuje na definisanoj ruti u saobraćaju i na poligonu sa odgovarajućim elementima.

Ove obuke se realizuju u grupama veličine od 8 do 12 polaznika.

Nakon svake obuke AMSS CMV polaznicima izdaje Sertifikat o pohađanju obuke kojim se dokazuje da je polaznik u punom obimu i sadržaju pohađao obuku.

Program obuke za EKO VOŽNJU može se pohađati u Centru AMSS CMV u Beogradu, Vojvođanska 383 i tel: 065/987 89 02.

Prijavu za obuke za EKO VOŽNJU možete izvršiti:

    Popunjavanjem online prijave (ovde),

    pozivom na broj 065/987 89 02 ili

    ili zahteva (ovde), mejla na centar.za.strucno.usavrsavanje@cmv.rs